Styrkelse af kunst og kultur

Departementet for Uddannelse, Kultur og Kirke kan med glæde meddele, at grønlandsk kunst styrkes med 3,5 mio. kr. efter Finans- og Skatteudvalget har godkendt Naalakkersuisuts ansøgning om forhøjelse af tilskud til kultur. Dermed har kunstnere og idrætsklubber mulighed for at søge midler i en ekstraordinær runde i november.

I Finanslov 2018 blev der afsat midler til en reservekonto til nye initiativer, hvor i blandt kunst- og kulturområdet er inddraget.

Midlerne påtænkes anvendt til tilskud til forfattere og udgivelse af bøger, hvor puljen til grønlandsksprogede bøger øges med 0,5 mio. kr.

1. mio. kr. anvendes til forbedring af vilkårene for filmskabere, herunder til etablering af et filmværksted.

Desuden skal 1 mio. kr. anvendes til at dække rejseudgifter for kunstnere, som optræder i forbindelse med åbningsceremonier og tilsvarende ved idrætsarrangementer.

Endelig kan midlerne forventes anvendt til tilskud til enkelte skuespilleres eller flere i forening, aktiviteter. Midlerne ydes som tilskud fortrinsvis til professionelle udøvende og skabende, med et højt kunstnerisk niveau inden for kunstarten.

Det er nu muligt at søge til Selvstyrets Kulturmidler inden 15. november 2018. Ansøgning skal ske ved at udfylde skemaer på www.sullissivik.gl. Ansøgeren skal opfylde kriterier i Selvstyrets Kulturmidlers Retningslinjer for at opnå støtte.

For yderligere oplysninger, kontaktes: Kulturkonsulent, Mika Lyberth, Departementet for Uddannelse, Kultur og Kirke, Toqq/direkte +299 34 57 44, E-mail: mlyb@nanoq.gl