Fejring af 25 år med vandkraft den 30. september


Naalakkersuisoq for Erhverv og Energi Aqqalu Jerimiassen inviterer alle til fejring af 25 år med vandkraft i Grønland. Arrangementet holdes i Nuuk Forsamlingshus søndag den 30. september 2018 kl. 14-17.
Buksefjorden Vandkraftværk fylder 25 år den 1. oktober 2018. Siden vandkraftværket, der forsyner Nuuk med strøm og varme, blev indviet i 1993, er der også etableret vandkraftværker til forsyning af Sisimiut, Tasiilaq, Qaqortoq, Narsaq og Ilulissat.

- Der er god grund til at fejre vandkraft, der har stor betydning for det grønlandske samfund. udtaler Naalakkersuisoq for Erhverv og Energi og fortsætter:

-I fremtiden skal vandkraft og andre vedvarende energiteknologier benyttes endnu mere over hele landet.
Arrangementet i Nuuk Forsamlingshus indledes med taler af Naalakkersuisoq for Erhverv og Energi Aqqalu Jerimiassen, 1. viceborgmester i Kommuneqarfik Sermersooq Randi Vestergaard Evaldsen og energidirektør i Nukissiorfiit Michael Pedersen.

Maalia & Nukannguaq sørger for festlig musik og Hinnarik for underholdning til børn og barnlige sjæle. Ud over at nyde kaffe, te og kager vil der også være mulighed for at se Nukissiorfiits nye kortfilm om vandkraft i Grønland og få en snak om energi med medarbejdere fra Nukissiorfiit.

Vi håber at møde rigtig mange til fejringen. Alle, der ikke har mulighed for at komme til forsamlingshuset, kan følge fejringen på Nukissiorfiits nye hjemmeside www.nukissiorfiit.gl og på Facebook.
For yderligere information kontakt:

Departementschef Jørn Skov Nielsen, Departementet for Erhverv og Energi, tlf. +299 55 61 88, e-mail: jsn@nanoq.gl