Infrastrukturseminarer

Simon Simonsen til Infrastrukturseminarer: ”Givende at lytte til, hvad der sker lokalt”


Vores fælles infrastruktur spiller en stor rolle i vores dagligdag. Uanset om du ringer i din mobiltelefon, sejler med et kystpassagerskib eller du lander på en landingsbane, så bruger du vores fælles infrastruktur. Netop fordi infrastrukturen berører os alle, er det vigtigt at lytte til de mange brugere, der på dagligt basis har berøring med vores fælles infrastruktur.

Derfor har Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Simon Simonsen afholdt en række seminarer sammen med kommunerne, lige fra Qaqortoq i syd til Ilulissat og Qasigiannguit i nord i de sidste to uger. Ud over indlæg fra Departementet for Boliger og Infrastruktur og den enkelte kommune, kom der også bidrag fra blandt andet Air Greenland, Disko Line, Mittarfeqarfiit og repræsentanter fra erhvervslivet i de involverende kommuner.

- Seminarerne var utrolig givende. Det er altid interessant at høre direkte fra folk, hvad der sker på deres område,  kommer det tilfreds fra Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur, og fortsætter:

- Jeg noterede mig, at kommunerne generelt gerne vil inddrages bedre, når der bliver truffet beslutninger, der påvirker lokale forhold. Det har jeg skrevet bag øret.
 
Den aktuelle debat om landingsbaner og servicekontrakten for passagerbefordring var de to helt store emner, der vakte den største talelyst blandt de mange fremmødte:

- Det er ikke spor overraskende, at disse emner optager mange. Begge emner har eller vil betyde forandringer i folks hverdag. Derfor har jeg været glad for at få muligheden for at forklare de mange komplicerede spørgsmål, som blandt andet forslaget til landingsbaner indeholder
, afslutter Simon Simonsen.

Hidtil er der blevet holdt fire seminarer i Qaqortoq, Maniitsoq, Qasigiannguit og Ilulissat. På et senere tidspunkt vil der blive holdt et lignende seminar i Kommuneqarfik Sermersooq. Til alle seminarerne har der været godt fremmøde.

Seminarerne i kommunerne danner baggrund for et infrastrukturseminar, som Naalakkersuisoq Simon Simonsen har indbudt medlemmer af Inatsisartut til i dagene 6. og 7. oktober 2018.

- Jeg finder, at jeg gennem møderne i kommunerne har fået en god viden om hvilke forhold der har betydning i kommunerne og jeg ser frem til afholdelse af infrastrukturseminar for Inatsisartut under efterårssamlingen.

Kontaktperson: Steve Sandgreen, ministersekretær
Mail: stes@nanoq.gl og mobil: 345458