Vestnordisk folkefest for sanserne

Søndag den 23. september er der Vestnordisk dag i Nuuk. Årets program er åbent for alle og vil handle om at se, høre, smage og føle Vestnorden

Katuaq, Nordens Institut i Grønland (NAPA) og Departementet for Uddannelse, Kultur og Kirke har i samarbejde udarbejdet et program til afholdelse af Vestnordisk dag 2018, og hele familien er inviteret til spændende aktiviteter, events, musik og film - med Vestnorden i fokus.

”Naalakkersuisut prioriterer det vestnordiske samarbejde højt. Dette ses blandt andet ved den vestnordiske samarbejdsaftale inden for kultur, uddannelse og forskning, som har eksisteret siden 1996 og som senest blev fornyet sidste år. I den nye aftale lægges der vægt på kultursamarbejdet”, siger Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender Vivian Motzfeldt.

Både Katuaq, Illorput, Landsbiblioteket og Nuuk Kunstmuseum lægger hus til en række aktiviteter, så der bliver rig mulighed for at dykke ned i det vestnordiske fællesskab. Kom for eksempel til åbent hus i Illorput og se hvordan man spinder uld. Eller mød kunstnerne bag den verdensberømte vestnordiske kunstudstilling ”The Weather Diaries”, når der er Artist Talk i både Katuaq og Nuuk Kunstmuseum. Måske har du mere lyst til at smage på de vestnordiske specialiteter ved CaféTuaq’s brunch? Lytte til vestnordisk musik, farvelægge vestnordiske motiver eller noget helt tredje? Der er noget for hele familien! Se hele programmet på www.facebook.dk/naku2018 eller www.katuaq.gl.

Baggrunden for Vestnordisk Dag:

I henhold til ”Aftale mellem Færøerne, Grønland og Island om samarbejde på kulturområdet” fra den 1. november 2017 afholdes én ”Vestnordisk dag” hvert år i samtlige lande. Som ”Vestnordisk dag” er vinterjævndøgn valgt til markering af vestnordisk historie og kultur, herunder for at øge samarbejdet og samhørighedsfølelsen mellem landene.

”Vestnordisk dag” blev opstartet med afsæt i Vestnordisk Råds rekommandation nr. 4/2008, som siden er blevet tilrettet. 

Læs mere om Vestnordisk dag på Facebook www.facebook.com/naku2018/ og Katuaqs hjemmeside www.katuaq.gl.

Vestnordisk Dag 2018 er støttet af Vestnordisk Hovedstadsfond, Tips- og Lottomidlerne samt Selvstyrets Kulturmidler.

For yderligere informationer, kontakt:

Projektleder Anne Nivika Grødem, tlf: 560282, E-mail: kontakt@nivika.gl