Forslag til fiskerilov er meddelt til tide


Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug har fulgt Inatsisartuts bureaus regler for indlevering og tidsfrist af dagsorden til Inatsisartuts efterårssamling.

Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug har således meddelt Inatsisartut formandsskabet, at man agter at fremsætte til ny fiskerilov til efterårssamlingen.

Netavisen Sermitsiaq. AG skriver torsdag, den 6. september 2018 blandt andet at Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug ikke har nået at indlevere forslag til fiskeriloven inden kl. 12.00 fredag den 24. august til Inatsisartuts bureau.

Dette er ikke korrekt, eftersom Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, har sendt efteranmeldelsen den 23. august 2018 til Nalaakkersuisuts formandsskab.

- Derfor vil jeg på det kraftigste pure afvise påstanden,
 understreger Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Erik Jensen.

- Jeg og Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug vil understrege, at vi har fulgt de gængse regler for indlevering af dagsorden og tidsfrist til forslag for fiskerilov til Inatsisartut-samlingen, som Inatsisartut- formandskabet har udstukket, siger Erik Jensen.

Inatsisartut formandskabet understreger blandt andet i brev, at det har besluttet at udsætte beslutning omkring optagelsen af forslag til fiskerilov, hvor det betyder, at formandsskabet kan optage punktet til behandling. Hvis det havde stået, at formandsskabet ikke vil optage punktet til behandling, ville det have en fået hel anden betydning.

- Derfor håber jeg og forventer, at Inatsisartuts formandskab vil godkende forslag til fiskerilov som dagordenspunkt til Inatsisartuts efterårssamling, siger Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Erik Jensen.

Kontaktperson:
Jørgen Isak Olsen
Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug
Email: Jio@nanoq.gl