Udnævnelse af chef for Grønlands Selvstyres nye repræsentation i Reykjavik

Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender har besluttet, at afdelingschef Jacob Isbosethsen udstationeres som repræsentationschef for Grønlands Selvstyres Repræsentation i Reykjavik.

 

Vivian Motzfeldt udtaler:

 

Det er meget glædeligt, at der på finansloven for 2018 er bevilget midler til at oprette en repræsentation i Reykjavik. Repræsentationschefen får til opgave at opbygge en helt ny funktion, som blandt andet vil styrke de handelsmæssige og økonomiske relationer mellem Grønland og Island samt styrke samarbejdet inden for bl.a. fiskeri, sundhed, turisme, handel, luftfart og veterinærområdet m.v. Repræsentationen vil yde service over for samtlige departementer.

 

Der er således behov for, at repræsentationschefen har en robust og bred udenrigspolitisk erfaring, samt indgående indsigt i de udenrigspolitiske og diplomatiske forhold i forhold til Island.

 

Disse krav opfylder Jacob Isbosethsen til fulde.  Han har en kandidatgrad, cand.jur. fra Aarhus universitet og har arbejdet i Grønlands Selvstyre siden 2007. Han var i perioden 2008-2011 hos Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, hvorefter han i perioden 2011-2013 gjorde tjeneste som ambassadesekretær ved Grønlands Repræsentation i Bruxelles. Fra 2013 har han gjort tjeneste i Udenrigsdirektoratet i Nuuk: først som specialkonsulent 2013-15, og siden som afdelingschef 2015-18.

 

Han har således de bedste forudsætninger for at være den første repræsentationschef for Grønlands Repræsentation i Reykjavik.”

 

Yderligere oplysninger: Departementschef Kenneth Høegh, telefon (+299) 345148 mobil (+299) 565604. 

Jacob Isbosethsen udstationeres som repræsentationschef for Grønlands Selvstyres Repræsentation i Reykjavik.