Fokus på forholdene for personer med handicap

Anthon Frederiksen besøger Sisimiut


Anthon Frederiksen, Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender og Justitsområdet besøger i disse dage Sisimiut. I går d. 23. august besøgte Anthon Frederiksen handicap-talsmanden Tilioq og Pissassarfik, det landsdækkende handicapcenter. Begge institutioner åbnede officielt tidligere på året.

”Jeg har set frem til disse besøge længe - og jeg er glad for, at jeg endelig har fået mulighed for at besøge Sisimiut og de to nye institutioner. Det har været en utrolig positiv oplevelse at tale med de ansatte både hos Tilioq og Pissassarfik. Begge steder oplever jeg, at der er et stort engagement og et brændende ønske om at forbedre forholdene og niveauet på handicapområdet. Oprettelsen af en rettighedsinstitution for personer med handicap og et landsdækkende handicapcenter er særdeles vigtige tiltag i arbejdet med at forbedre forholdene for personer med handicap. Jeg glæder mig til at følge deres arbejde.” Udtaler Anthon Frederiksen.

Nordisk Velfærdscenter afholder i dag fredag d. 24. august seminar i Sisimiut om handicapområdet. Seminariet sætter fokus på landenes fælles udfordringer omkring at sik-re den rette støtte og service til borgere med handicap - uanset, hvor de bor. Til seminariet deltager blandt andet ngo’er, kommunale repræsentanter og forskere fra Grønland, Sverige og Finland. Anthon Frederiksen åbnede tidligere i dag seminariet sammen med ISIs formand Akaaraq Samuel Olsen. Anthon Frederiksen udtaler om seminariet:

”Med dette seminar samler Nordisk Velfærdscenter fagfolk fra hele Norden og sætter fokus på nogle af vores fælles udfordringer på handicapområdet. Selvom vi her i landet alle-rede arbejder målrettet med at forbedre forholdene på handicapområdet, er vi langt fra i mål. Det er derfor vigtigt, at vi fortsat lader os inspirere af erfaringer og løsninger fra de andre nordiske lande.”


For nærmere information kontakt Ministersekretær; Judith K. Nielsen, mobil +299 530627. mail: judi@nanoq.gl