Godt gang i makrelfiskeriet i Østgrønland


Makrelfiskeriet i Østgrønland går særdeles godt for tiden. Indtil i dag er der fisket 50.558 tons makrel af kvoten på 66.365 tons. Dette betyder, at man allerede har fisket mere makrel i Østgrønland end i hele makrelsæsonen i 2017. Sidste år blev det fisket i alt 46.727 tons makrel, hvor af små 10.000 tons blev fisket i international zone.
På den anden side er der indtil videre ikke blevet fisket sild i Østgrønland i år. I 2017 var kvoteoptaget for sild i Østgrønland på 10.298 tons.

Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Erik Jensen, udtaler sig:

- Vi er godt tilfredse med det høje kvoteoptag af makrel i Østgrønland, hvilket vil styrke Grønlands position til kyststatsforhandlingerne i efteråret. Nu håber vi på, at makrelfiskeriet forsætter et stykke tid mere i den grønlandske zone.

Erik Jensen fortsætter:
- Det har ligeledes stor betydning for Grønlands position til kyststatsforhandlingerne, at der også bliver fisket sild i Østgrønland. Fiskeriet efter makrel er gået godt, hvilket kun er positivt, og jeg er yderst tilfreds med, at de fleste selskaber med sildelicens har planer om at forsøge at fiske efter sild i år.

For nærmere information kontakt Afdelingschef Kunuk Holm Telefon +299 345228 mail: kunh@nanoq.gl