Lancering af Killiliisa, Naalakkersuisuts strategi mod seksuelle overgreb 2018-2022

Seksuelle overgreb er et samfundsproblem, som vi på ingen måde vil acceptere, ligesom det har negative konsekvenser for det enkelte menneske, familien og lokalsamfundet. Naalakkersuisut arbejder målrettet på at bekæmpe seksuelle overgreb og har på den baggrund udarbejdet Killiliisa – Naalakkersuisuts strategi mod seksuelle overgreb 2018-2022.

Killiliisa lanceres ved et offentligt arrangement mandag den 20. august 2018 kl. 16.30-18.00 i Katuaqs Lille Sal for alle interesserede.

Til lanceringen præsenteres strategien, hvis formål er at skabe positive forandringer og nedbringe antallet af seksuelle overgreb. Derudover vil der være taler fra personer, der har været i tæt berøring med emnet.
Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender og Justitsområdet, Anthon Frederiksen ser frem til dagen, hvor strategien skal lanceres, og hvor vi i fælleskab sætter grænser og handler, så vores børn kan vokse op i et trygt samfund uden at blive udsat for seksuelle overgreb.

Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender og Justitsområdet, Anthon Frederiksen udtaler: ”Jeg er glad for, at alle partier, under valgkampen, gav et løfte om, at vi sammen skal skabe forandringer på området. Uanset om vi er en central myndighed, en kommune eller borgere, så er vi hver især vigtige for at kunne skabe de nødvendige forandringer. Programmet for lanceringen af strategien – Killiliisa – viser netop, at seksuelle overgreb er et problem, vi skal løse i fællesskab”.

Til lanceringen vil der være taler fra:
- Åbningstale - Naalakkersuisoq Anthon Frederiksen
- Tale - Gukki Nuka, udsat for seksuelle overgreb
- Tale - Heidi, pårørende til personer udsat for seksuelle overgreb
- Tale - Naja, psykolog der arbejder med personer udsat for seksuelle overgreb
- Tale - Svend Foldager, Chefpolitiinspektør i Grønlands politi
Mellem talerne vil Katsi Kleist underholde med sin egen musik.

Ved arrangementet serveres der kaffe, the og kage.

”Dette skal være startskuddet til at bryde tabuet samt skabe positive forandringer, hvor ALLE skal inddrages og høres, for at vi sammen kan finde frem til de bedste løsninger”, siger Anthon Frederiksen.

Lanceringen kan følges via live-streaming på dette link:
https://greenland.adobeconnect.gl/killiliisa/

Når du kommer ind i linket, så skriv dit navn eller f.eks. "anonym", så kommer du videre til Livestreamingen.

For yderligere oplysninger, kontakt Ministersekretær Judith K Nielsen på e-mail: judi@nanoq.gl, mobil +299 530627.