Frivillig besøgstjeneste ønskes i København


Naalakkersuisoq for Sundhed og Forskning, Doris J.Jensen, ønsker at forbedre besøgstjenesten for de grønlandske patienter i København.

Naalakkersuisoq for Sundhed og Forskning Doris J. Jensen besøgte de grønlandske patienter i Det grønlandske Patienthjem og afholdt et møde med dem. Ligeledes besøgte Doris J. Jensen flere indlagte grønlandske patienter på Rigshospitalet samt afholdt et uformelt møde med regionsformand Sophie Hæstorph Andersen. Ved mødet underrettede Doris J. Jensen regionsformanden omkring planerne om at forbedre besøgstjenesten for de grønlandske patienter i København.
Patienternes budskab om ensomhed og flere aktivitetsbehov under behandlingen i Danmark blev noteret af Naalakkersuisoq.

Udover de forbedringer der arbejdes med internt i Sundhedsvæsenet efterlyser Naalakkersuisoq en grønlandsksproget frivillig besøgstjeneste til støtte for patienterne.
Derfor afholdt Doris J. Jensen i dag et formøde med direktør Leise Johnsen, souschef Niels Ole Jensen, Det Grønlandske Hus og fællesforeningsrepræsentant Carsten Siegstad.

Parterne vil sammen arrangere et fællesmøde til efteråret for de grønlandske medborgere her i København og Sjælland, som kunne have interesse i at blive frivillige.

- Jeg håber at der vil være stor interesse i at deltage i denne frivillighedsordning. Behovet for de frivillige er markant og det bliver fremover desværre ikke mindre. Jeg er glad for at Det Grønlandske Hus og fællesforeningsrepræsentanten er enige om at samarbejde, siger Doris J. Jensen.

For yderligere information kontakt ministersekretær Rosa Thorsen rosat@nanoq.gl +299553303