Jagtbetjent Erling Madsen fik pris for at skræmme isbjørne væk

Erling Madsen fik prisen World Ranger Day Award 2018 fra en amerikansk organisation, Polar Bears International, for sit hårde arbejde og engagement i Ittoqqortoormiit, Østgrønland, den 6. august 2018.

Erling Madsen, der har arbejdet som jagtbetjent siden 2004 i Ittoqqortoormiit, er den eneste jagtbetjent på hele den Grønlandske østkyst. Byen grænser op til Grønlands nationalpark - verdens største nationalpark.
Erling Madsens opgave er at holde opsyn med isbjørne, som nærmer sig byen. Hvis dyrene kommer alt for tæt på byen, er det hans job at få dem skræmt væk fra byen med diverse skræmmemetoder så som geværskud.
Jagtbetjentens arbejde er blevet vigtigere end nogensinde, idet havisen er forværret i regionen.

Beboerne i Ittoqqortoormiit har oplevet en stigning i antallet af isbjørne, der nærmer sig byen, især ved lossepladsen. Endvidere bruger flere isbjørne mere tid på land grundet manglende is om sommeren.

Polar Bears International anerkender hvert år en person eller et team, hvis arbejde foregår forrest i felten inden for beskyttelse af isbjørne for at mindske konflikter mellem isbjørne og mennesker.

Prisen anerkender mod og engagement fra jagtbetjente som Erling, der arbejder på fjerne lokaliteter med udfordrende forhold, for at holde isbjørne og mennesker trygge.
Anerkendelsen omfatter et certifikat, en Canada Goose parka og en pengepræmie.
Polar Bears International præsenterede den første pris i 2016.
Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug ønsker at lykønske Erling Madsen med hans fine pris, og tilkendegive hans store indsats for at holde borgere samt isbjørne i Ittoqqortoormiit sikre.

Kontaktperson Amalie Jessen, afdelingschef, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. Email: amalie@nanoq.gl