Kinas ambassadør i Danmark på orienteringsrejse i Grønland

Den kinesiske ambassadør Deng Ying`s besøg følger det sædvanlige koncept for de ambassadørbesøg i Grønland, der er fra de udenlandske ambassader i København, og som har været gældende ved tidligere ambassadørbesøg fra Kina. Dvs. en generel orienteringsrejse i Grønland, hvor de diplomatiske repræsentanter får et førstehånds kendskab til grønlandske forhold.

Den kinesiske ambassade har i forbindelse med besøget arrangeret Kinesisk Film Festival 2018 i Grønland. Filmfestivalen er arrangeret i samarbejde med Grønlands Selvstyre og Katuaq.

Kinesisk Film Festival 2018 finder sted i Nuuk den 7.-8. august, i Sisimiut den 9. august og i Ilulissat den 11. august.

I forbindelse med ambassadørens orienteringsrejse inviterede formanden for Naalakkersuisut ambassadøren på en sejltur til Qooqqut i Nuup Kangerlua, så ambassadøren kunne opleve den grønlandske natur og samtidig få et afbræk i det formelle program.

Der var derfor ikke mødevirksomhed og formelle drøftelser under turen; men formanden for Naalakkersuisut benyttede lejligheden til at takke for den kinesiske ambassades samarbejde i forberedelserne af Naalakkersuisuts handelsfremstød i Kina i efteråret 2017. Endvidere kunne formanden for Naalakkersuisut, efter spørgsmål fra ambassadøren, orientere om status i arbejdet med anlæggelse af nye lufthavne i Grønland, hvor Naalakkersuisuts forslag til anlægslov nu er under behandling i Inatsisartuts Finans- og Skatteudvalg.

For yderligere oplysninger kan ministersekretær Eqaluk Høegh kontaktes pr. telefon: 56 24 50, eller pr. e-mail: eqah@nanoq.gl