Anthon Frederiksen besøger Sundholm i København

Anthon Frederiksen Alt for mange udsatte Grønlandske borgere tager til Danmark uden at have det fornødne netværk og den fornødne viden om forholdene i Danmark. Mange af de udsatte borgere ender desværre på Sundholm, der tager sig af hjemløse og udsatte borgere med misbrugsproblemer.

Anthon Frederiksen besøgte fredag den 6. juli Sundholm, der tager sig af en stor gruppe udsatte grønlandske borgere. ”Det er trist at se, at så mange udsatte grønlandske borgere tager til Danmark uden at kende forholdene tilstrækkeligt og derfor ender i hjemløshed og misbrugsproblemer. En stor del af gruppen ender på Sundholm og kommer næsten aldrig videre og desværre er der nogen der bliver misbrugere”.

Anthon Frederiksen fortsætter: ”Sundholm gør et stort arbejde for udsatte grønlandske borgere. Der er dog behov for, at være tydeligere om, at det sjældent er en god løsning på hjemlige problemer at tage til Danmark for udsatte borgere uden at have kendskab til forholdene, uden at have et netværk og uden midler. Naalakkersuisut og kommunerne skal blive bedre til at hjælpe de udsatte borgere, når der opstår problemer i deres liv, så de ikke griber til forkerte løsninger, der bringer dem i endnu større vanskeligheder. Der er behov, for at det bliver lettere at få rådgivning og hjælp og at kommunerne bliver mere opsøgende i deres indsats.”

Sundholm er et herbergcenter på Amager i København, hvor der bl.a. er tilknyttet en sygeplejeklinik, en cafe, et herberg, et aktivitetscenter og et plejehjem for udsatte borgere. 40-50 pct. af beboerne er grønlandske borgere.

For nærmere information kontakt Ministersekretær; Judith K. Nielsen, mobil +299 530627.
mail: judi@nanoq.gl