Henvendelsesmuligheder for børn og unge

Protektor for Det Sociale Netværk i Danmark, Poul Nyrup Rasmussen og Naalakkersuisoq Anthon Frederiksen afholdte et møde fredag d 29. juni. Baggrunden for mødet drøftelser om muligheden for et formelt samarbejde om henvendelsesmuligheder for børn og unge.

Det Sociale Netværk i Danmark driver en række Headspace centre, hvor børn og unge kan henvende sig, hvis de har brug for råd og vejledning eller en at snakke med. Centrenes succes har været, at de kan kontaktes via de medier som de unge bruger dvs. facebook, messenger, snap chat eller ved personligt fremmøde på steder hvor unge naturligt opholder sig.

Naalakkersuisoq Anthon Frederiksen siger: ”Vi ved at mange børn og unge går med ting som de har brug for at tale med andre om. I Naalakkersuisut har vi et ønske om at der kommer flere steder, hvor børn og unge anonymt kan henvende sig. Vi ved fra flere steder at skolefeordninger har været en succes. Jeg finder erfaringerne fra headspace centrene interessante som et supplement, til bl.a skolefeordningerne. Derudover kan erfaringerne med brug af de sociale medier, som de unge bruger, være interessante som en ny mulighed til de anonyme henvendelsesmuligheder som allerede findes for børn og unge i dag”

I dag kan børn og unge anonymt henvende sig til Børnetelefonen 132, Attavik 146 og MIO’s SMS rådgivning, hvis de har selvmordstanker eller behov for at tale med nogen om deres problemer. Der pågår aktuelt et arbejde med at udvide åbningstiden for disse tjenester.


For nærmere information kontakt Ministersekretær; Judith K Nielsen,
mail: judi@nanoq.gl