Konstatering om anvendelse af ulovlig udenlandsk arbejdskraft

Radiofjeldet I forbindelse med renovering af altaner på Radiofjeldet i Nuuk, er der konstateret at entreprenøren har anvendt ulovlig udenlandsk arbejdskraft ved udførelse af opgaven.

Det skal præciseres, at det er entreprenørens ansvar at sikre, at den arbejdskraft der benyttes til udførelse af opgaver i Grønland, har en opholds- og arbejdstilladelse, i henhold til lovgivning herom.

De rette myndigheder er nu involveret i sagen, som vil foretage vurdering og afklaring af eventuelle konsekvenser for den pågældende entreprenør, i henhold til lovgivning herom og i samarbejde med entreprenøren.

Samtidig kan det oplyses, at entreprenøren allerede har ageret herpå, hvor den pågældende arbejdskraft ikke arbejder på opgaven længere – eller andre opgaver i Grønland.

Departementet for Boliger og Infrastruktur som opgavens bygherre, vil i de kommende dage få afklaret hvorvidt dette påvirker kontraktmæssige forhold med entreprenøren, samt eventuelle påvirkninger på opgavens tidsplan. Departementet vil ligeledes sikre at alle beboere informeres om alle eventuelle ændringer, i samarbejde med A/S Boligselskabet INI, som hidtil.

Afslutningsvis kan det oplyses, at departementet finder ovenstående situation beklagelig, men stiller sig samtidig tilfreds med at de rette myndigheder nu tager hånd om sagen.


For yderligere oplysning kontakt projektchef i Departementet for Boliger og Infrastruktur Embla Kristjánsdóttir, direkte +299 345436