Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen på vej til rigsmøde på Færøerne

Statsminister Lars Løkke Rasmussen, den færøske Lagmand Aksel V. Johannesen og Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen mødes den 11.- 12. juni til det årlige rigsmøde, som i år foregår på Færøerne.

Formanden for Naalakkersuisut, Statsministeren og Lagmanden skal diskutere fælles anliggender og aktuelle emner i samarbejdet inden for rigsfællesskabet.

Kim Kielsen udtaler:

”Jeg glæder mig meget til at besøge Færøerne igen og mødes med min færøske og danske kollega.

Jeg forventer bl.a., at vi i år skal drøfte det fremtidige samarbejde med EU og Storbritannien efter Brexit og den fælles evaluering af vores samarbejde på det udenrigspolitiske område, vi tidligere har aftalt.

I den forbindelse er det for mig at se naturligt, at vi sammen drøfter den stigende interesse for, hvordan vi administrerer udenlandske investeringer her i landet, og for den sags skyld i Danmark, på Færøerne og andre steder.

Derudover ser jeg frem til at orientere mine kollegaer om det politiske samarbejdsprogram i vores nye koalition, efter valget til Inatsisartut den 24. april.

Endelig regner jeg også med, at der ved siden af rigsmødeprogrammet bliver tid til at lagmanden og jeg kan drøfte status og planer for det videre samarbejde om at rydde op i de forladte færøske fiskeristationer i Grønland.” 

Traditionen tro afsluttes Rigsmødet med pressemøde. Dette sker i spejderhuset i Skerpi den 12. juni kl. 11.30.

Rigsmøderne er uformelle politiske drøftelser på regeringslederniveau.

Sidste rigsmøde blev afholdt på Christiansø i Danmark i 2017.

For yderligere oplysninger, kontakt ministersekretær Eqaluk Høegh på mobil + 56 24 50 eller e-mail eqah@nanoq.gl