Tværfagligt personale på MANU kursus i graviditet og hashbrug

28 kursister har netop gennemført et kursus i fødsels- og forældreforberedelseskonceptet MANU og et specialmodul omkring hashbrug i Aasiaat. Specialmodulet som henvender sig til personale fra kommunerne og sundhedsvæsenet har fokus på forebyggelse af hashbrug hos gravide og familier med spædbørn.

MANU konceptet er et tilbud til alle gravide og spædbørnsfamilier, som har kørt i hele landet siden 2016. MANU er nu blevet udvidet med et tilbud til gravide og familier med spædbørn, som er udfordret af et hashforbrug.

-”Det glæder mig meget, at der er stor interesse for at deltage i det nye MANU kursus. Jeg håber, at den viden og de kompetencer som kursisterne har opnået på kurset vil være til gavn for mange gravide og familier med spædbørn, og at det vil støtte de gravide og familierne i at vælge hash fra, ” siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain.

Det nye tilbud er en del af folkesundhedsprogrammet Inuuneritta II’s indsats mod hash. Forebyggelse af hashmisbrug er et højt prioriteret område i Inuuneritta II, og i perioden 2013-2019 er indsatserne rettet mod, at ingen gravide bruger hash og at ingen børn oplever voksne, som er påvirket af rusmidler.

Under kurset har kursisterne fået den nyeste viden om hash, hvordan hash virker, og hvilke sundhedsmæssige konsekvenser hash har for det ufødte barn, for amningen af barnet og for hverdagslivet i familien med et lille barn.

I alt er der nu 48 personer fra forskellige byer og bygder, som har gennemgået kurset. Kursisterne kommer fra både sundhedsvæsenet og kommunerne.

Hovedformålet med MANU´s specialtilbud omkring hash og graviditet er at tilføre viden ved at bidrage med informationer om de sundhedsmæssige, mentale og sociale virkninger af hashrygning.

Det er hensigten at skabe grobund for, at fagpersonale kan bidrage til, at perioden under graviditeten og tiden med et spædbarn i familien bruges til at motivere både manden og kvinden til at stoppe med at bruge hash.


For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Nauja Møller på mobil: +299 58 26 54 eller e-mail: nmoe@nanoq.gl