Microsoft har blacklistet den grønlandske regering

Selvstyrebygningen i Nuuk Selvstyret er afskåret fra at kommunikere med mange af sine borgere, som derfor er udelukket for at modtage post fra bl.a. SKAT og andre services.

Baggrunden var, at en medarbejder i Selvstyret havde fra en privat computer logget sig ind på Selvstyrets webmail sidst i januar. Computeren var imidlertid inficeret med maleware, og det betød, at der blev sendt tusindvis af mails ud fra Selvstyret. Indenfor få timer fik Selvstyret stoppet malewaren fra computeren og kontaktede øjeblikkeligt Microsoft og meldte, at problemet var løst, og Selvstyrets mailsystem igen var sikkert.

Borgerne er stadig udelukket fra at kommunikere med Selvstyret. Det drejer sig om borgere, som anvender følgende gratis mailsservices hotmail, livemail eller Outlook.dk. På trods af daglige henvendelser fra Selvstyret er det stadig ikke lykkes at trænge igennem til Microsoft.

Problemet er særlig stort, da mange borgere har ændret deres mail konto til hotmail, da den lokale greennet.gl for nylig er blevet nedlagt.

Selvstyret opfordrer den grønlandske befolkning til at tilmelde sig andre gratis udbydere som eks. gmail, da der ikke ser ud til at være en umiddelbar løsning på problemet, da Microsoft ikke har ageret på alle Selvstyrets hidtidige henvendelser.For yderligere information kontakt: It chef Tony Ditlevsdal mobil +299 55 58 12 e-mail todi@nanoq.gl