Klar til at bakke op om Grønlandsk OL-deltagelse

Naalakkersuisoq Doris J. Jensen er klar til at bakke op om Grønlandsk OL-deltagelse

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke rejser til PyeongChang for at vise sin støtte til de to OL-deltagere fra Grønland.

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke siger:

Som minister for Sportsområdet er jeg glad for at være inviteret til OL, som foregår i Sydkorea. Jeg glæder mig meget til at overvære vinter OL åbningsceremonien og støtte Laila Friis-Salling og Martin Møller. For 50 år siden var der deltagere fra vores land, hvor det danske flag blev benyttet ved OL. Jeg har det politiske mål, at vi på sigt skal kunne deltage under eget flag. ”

Og fortsætter: ”Jeg har stor respekt for, at begge atleter har kvalificeret sig til deltagelse i vinter OL. Deltagelse i OL er noget af det fornemste en atlet kan opleve – og det er flot, at vi er repræsenteret. Jeg ønsker det bedste for dem. Jeg ved, at alene deres deltagelse vil have en positiv virkning for idrætten i Grønland, for den viser, at man godt kan blande sig blandt verdens bedste ved en hård og målrettet indsats. Jeg er ikke i tvivl om, at Martin Møller og Laila Friis-Salling er rollemodeller for mange af vores børn og unge.”

Naalakkersuisoq Doris J. Jensen opholder sig sammen med mange ministre for Sport fra forskellige lande i PyeongChang i dagene 9.-12. februar 2018. Under opholdet er der planlagt at se åbningsceremonien, deltage i reception for ministre fra forskellige lande og ikke mindst overvære langrend 2 x 15 km, hvor Martin Møller deltager. Laila Friis-Salling kommer på banen 19. februar.

For yderligere information kan ministersekretær Rosa Thorsen kontaktes på mobil +299 553303 eller rosat@nanoq.gl.