UNESCOs verdensarvscertifikat overdrages til Kommune Kujalleq

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Doris J. Jensen overdrog i dag den 31. januar 2018 UNESCOs verdensarvscertifikat til borgmester Kiista P. Isaksen i Kommune Kujalleq i byrådssalen i Qaqortoq.

Den 9. juli 2017 blev Kujataa, som består af 5 delområder i Sydgrønland, optaget på UNESCOs verdensarvsliste. De fem delområder er: Qassiarsuk, Igaliku, Sissarluttoq, Tasikuluulik og Qaqortukulooq-Upernaviarsuk.

So kort her.

Naalakkersuisoq for Kulturområdet Doris J. Jensen udtaler: ”Optagelse af disse er en blåstempling af det unikke landbrugs- og kulturlandskab i Sydgrønland. Processen med udarbejdelse af ansøgningen til UNESCO var intens til det sidste. Forskellige folk og samarbejdspartnere på tværs af sektorer har lagt mange kræfter i færdiggørelsen. Resultatet kan vi jo kun være stolt af!”

Nu er beviset for optagelsen overdraget til borgmesteren i Kommune Kujalleq. Det skete i byrådssalen i kommunen med deltagelse fra kommunalbestyrelsesmedlemmer og repræsentanter fra Selvstyret.


For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Rosa Thorsen, Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, tlf. direkte 345702 e-mail rosat@nanoq.gl.