Arktisk samarbejde er yderst vigtigt for Naalakkersuisut

Internationalt samarbejde i Arktis er et afgørende og vigtigt indsatsområde for Naalakkersuisut, og Arktisk Råd det vigtigste forum for regionalt samarbejde. Naalakkersuisut yder derfor en stor indsats på dette område, også ved arktiske konferencer.

I uge 4 blev den årlige konference Arctic Frontiers afholdt i Tromsø. Konferencen er, sammen med Arctic Circle Assembly i Reykjavík, en af de vigtigste arktiske konferencer. Naalakkersuisut har de sidste år altid deltaget med repræsentanter på embedsmandsniveau. I år var Naalakkersuisut ligeledes repræsenteret på embedsmandsniveau ved den ansvarlige for arktisk samarbejde i Departementet for Selvstændighed, Udenrigsanliggender og Landbrug.

I Tromsø var Naalakkersuisoq Suka K. Frederiksen inviteret som taler, men måtte desværre aflyse grundet Naalakkersuisuts Politiske Koordinationsgruppemøde afholdt i Ilulissat 24.-25. januar.

”Det er ærgerligt at jeg ikke kunne deltage ved årets Arctic Frontiers konference i Tromsø. Jeg prioriterer det arktiske samarbejde meget højt og alene to uger efter jeg overtog udenrigsområdet tog jeg til Fairbanks, Alaska, for at deltage ved Arktisk Råds ministermøde. På udenrigsområdet har jeg to sagsbehandlere, ud af fire, som arbejder indgående med Arktisk Råd samarbejdet. Derudover deltager utallige departementer i såkaldte arbejdsgrupper i Arktis Råd. Det er i høj grad dér, sammen med det politiske niveau, at dagsordenen for det arktiske samarbejde sættes.” - udtaler Naalakkersuisoq Suka K. Frederiksen.

I forlængelse af Koalitionsaftalens ordlyd om at det er vigtigt at Grønland, i sin deltagelse i internationale fora, til enhver tid sikrer en stærk og klar stemme, har Naalakkersuisut ved flere lejligheder støttet en øget indsats i det arktiske samarbejde.

For yderligere oplysninger kontakt kontorchef Jacob Isbosethsen, +45 40402623 / +299 556772