Anden del af Grønlands Miljø- og Naturpris 2017 blev overrakt til ildsjæl i Qasigiannguit

50 års indsamling af affald i naturen - anden del af Grønlands Miljø- og Naturpris 2017 blev overrakt til ildsjæl i Qasigiannguit

I dag blev årets anden og sidste Miljø- og Naturpris uddelt til Minna Brandt Møller i Qasigiannguit.

Dagens modtager af Miljø- og Naturprisen, Minna Brandt Møller, fik prisen for sin mangeårige indsats for at holde miljøet rent. Siden 1970’erne har Minna Brandt Møller utrætteligt samlet store mængder affald i Qasigiannguit og naturen. Minna får også prisen for at have inspireret folk omkring sig, og særligt byens børn. Hun har således altid opfordret dem til at samle affald, og hun er selv i snart 50 år gået foran med et godt eksempel. 

Miljø- og Naturprisen blev på vegne af Naalakkersuisut overrakt af borgmester i Qaasuitsup Kommunia Ole Dorph.

Selvstyrets Miljø- og Naturpris tildeles som en påskønnelse af personer, institutioner eller organisationer, der som foregangsmænd og ildsjæle er med til at løfte natur- og miljøbevidstheden hos landets befolkning, eller som med deres projekter yder en konkret indsats for at forbedre miljøet og naturen i Grønland. Departementet for Natur og Miljø har i år bedt om at modtage nomineringer af virksomheder, organisationer eller enkeltpersoner, som gør en ekstraordinær indsats for at opsamle og bekæmpe mængden af affald.

Der fulgte 25.000 kroner med til hver af de to Miljø- og Naturpriser, som blev uddelt i 2017. Første pris blev uddelt i slutningen af november til Benjamin Adolfsen fra Qaqortoq.

For yderligere oplysninger kontakt:

Ministersekretær, Nuka Møller, tlf.: 562450, email: nume@nanoq.gl

Afdelingschef, Karen Motzfeldt, tlf.: 346019, email: karm@nanoq.gl