Karl-Kristian Kruse mødes med EU-folk

Naalakkersuisoq for Fiskeri og Fangst Karl-Kristian Kruse deltager ved præsentationen af ny QR-kode mærknings initiativ for sælskindsprodukter i Europa-Parlamentet, som møder opbakning fra adskillige EU-beslutningstagere

Naalakkersuisoq for Fiskeri og Fangst Karl-Kristian Kruse er i Bruxelles for at støtte op omkring Great Greenlands initiativ med QR-kode mærkning for sælskindsprodukter, der præsenteres for EU og relevante parter i denne uge.  

Karl-Kristian Kruse mødtes i går, tirsdag, med de nærmeste chefrådgivere for Europa-Kommissærerne Margrethe Vestager og Karmenu Vella, og med medlem af Europa-Parlamentet, Jørn Dorhmann. Møderne havde til formål at sikre fortsat tilslutning til samarbejde vedrørende udviklingen af QR-kode initiativet, der kan styrke oplysningsniveauet hos blandt andet EU-toldere, detailhandel, kunder osv. omkring lovligheden i EU af handel med sælprodukter af Inuit sælfangst.

QR-kode initiativet blev præsenteret til et seminar i Europa-Parlamentet tidligere i dag, onsdag, hvor Jørn Dohrmann var vært og Karl-Kristian Kruse deltog som hovedtaler. Great Greenland præsenterede officielt initiativet, og blev efterfulgt af taler fra bl.a. Aaju Peter fra Nunavut, KNAPK, NAMMCO og WWF, som satte fokus på lovligheden og bæredygtigheden af Inuit sælfangst.

Canada, Nunavut og Northwest Territories støtter også QR-kode initiativet og deltog derfor også med repræsentanter til de nævnte møder og seminaret i Europa-Parlamentet.

Dagen sluttede af med møder med Danmarks ambassadører til EU, Vibeke Pasternak Jørgensen og Kim Jørgensen, der i tråd med Danmarks medlemskab af EU, i EU-regi også arbejder for at varetage Grønlands interesser i forhold til sælfangst og handel med sælprodukter.

Kontakt: Amalie Jessen (AMALIE@nanoq.gl)