Naalakkersuisut støtter Great Greenlands initiativ med QR-Code mærkning på sælprodukter

Great Greenland logo

 

Naalakkersuisoq for Fiskeri og Fangst, Karl-Kristian Kruse skal til en række møder med EU systemet for at støtte op omkring Great Greenlands initiativ med QR-Code mærkning på sælskindsprodukter, der skal præsenteres for EU i næste uge.


Formålet med deltagelse i seminarer om Inuits sælfangst og ret til at sælge sælskindsprodukter i EU landene er at informere beslutningstagere og andre relevante parter om QR-kode initiativet. Samtidig er det formålet at formidle viden om, at Inuit sælfangsten er lovligt og opfylder EU regulativet fra 2015 samt at fangsten sker ud fra bæredygtighedsprincippet.

QR-Koden vil kunne effektivt indikere, at sælskindsprodukter stammer fra Inuit fangst og overholder betingelserne for markedsføring i EU.

Under seminarerne laves der præsentationer fra Karl-Kristian Kruse, Great Greenland, EU Kommissionen, KNAPK, Naturinstituttet, NAMMCO samt WWF. Derudover afholdes der særskilte møder med EU Parlamentsmedlemmer og EU Kommissionen og den danske ambassade i Bruxelles.

Siden indførelsen af forbud mod indførsel af sælprodukter til EU første gang i 1983, og strammet op både i 2009 og 2015, har eksporten af sælskindsprodukter til EU-landene gået kraftigt ned, selvom der er indført Inuit undtagelse. Derfor er det også formålet med informationstiltaget at arbejde for genopretning af sælskindsmarkedet.

For nærmere information kontakt afdelingschef Amalie Jessen, tlf.: 34 53 42, e-mail: amalie@nanoq.gl