Ændring af boligsikring vil hjælpe borgere i en svær tid

På Inatsisartuts efterårssamling blev et lovforslag om en ændring af boligsikring vedtaget. Ændringen har til formål at hjælpe borgere i en svær tid.

”Ændringen af reglerne for boligsikring betyder, at modtagere af boligsikring, som bliver udsat for en alvorlig social begivenhed, f.eks. dødsfald i hustanden, skal opretholde retten til boligsikring i op til 24 måneder. Det vil give dem tid til at finde en ny, mindre bolig, hvor de vil være berettiget til boligsikring,” udtaler Sara Olsvig, Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen.

Inden lovændringen var reglerne for boligsikring, at en husstand kun kan opnå boligsikring til en lejebolig, hvis antallet af beboelsesrum svarer til antallet af beboere plus maksimalt et værelse. Ændringer i husstandens størrelse vil derfor medføre ændringer i boligsikring. Et dødsfald kan f.eks. betyde, at man mister retten til boligsikring.

”Vi har set familier, der har været udsat for en alvorlig social begivenhed, f.eks. at en ægtefælle afgår ved døden eller kommer på plejehjem, blive ramt og komme ud i helt uoverskuelige sociale situationer, hvor de ender uden bolig og i dyb gæld, samtidig med man står med sorgen over et dødsfald. Dette vil vi undgå, og derfor har vi ændret reglerne for boligsikring – for at hjælpe borgere, der i forvejen er i en svær tid, ” udtaler Sara Olsvig, Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen.

De nye regler træder i kraft den 1. januar 2018.

For yderligere oplysninger kontakt Ministersekretær Nina Jul Larsen på tlf. 539371