Karl-Kristin Kruse: Jeg glæder mig til anden behandling af forslaget til fiskerilov

Jeg er beæret og glad i dag for den store tilslutning fra partierne for første behandling af forslag til Inatsisartutlov om fiskeri, hvor emnet vil blive drøftet i udvalget for fiskeri, fangst og landbrug.

Det er en historisk dag for landets fiskerihistorie. Jeg er i særdeleshed glad for den store tilslutning sker netop i den periode, hvor vi sidder som medlemmer af Naalakkersuisut. Vi har nemlig stræbt os, at fiskeriloven skal komme i hus, mens vi er i koalition. Og det er af de vigtigste punkter i koalitionsaftale.

Det har været en lang proces at få færdiggjort forslaget, så det kunne nå at blive præsenteret her i dag, den 16. november.

Koalitionen bag Naalakkersuisut har været fast besluttet på, at forslaget skulle gøres færdig. Det har været en klar målsætning for hele koalitionen, at fiskeriloven skulle færdiggøres, og det har derfor ligeledes været et centralt punkt i koalitionsaftalen. Det er derfor en koalition, der er meget tilfredse med at have nået endnu et af sine ambitiøse mål.

Jeg vil følge udvalgsbehandlingen nøje, og jeg glæder mig allerede til anden behandling af forslaget hen over foråret 2018.

Kontaktperson Jørgen Isak Olsen, Departementet for Fiskeri og Fangst. Email: jio@nanoq.gl