Nedsættelse af arbejdsgruppe om vej mellem Sisimiut og Kangerlussuaq

Naalakkersuisoq Erik Jensen og Borgmester Malik Berthelsen har indgået aftale om der skal nedsættes en arbejdsgruppe mellem Qeqqata Kommunia og Departementet for Kommuner, Bygder, Yderdistrikter, Infrastruktur og Boliger. Arbejdsgruppen skal beskæftige sig med Qeqqata Kommunias ønske om etablering af vej mellem Sisimiut og Kangerlussuaq.

Det forventes at arbejdsgruppen inden 1. april 2018 skal fremkomme med en rapport til Naalakkersuisut og Kommunalbestyrelsen.

Det konkrete ønske omkring vejprojektet er fra Qeqqata Kommunia motiveret af ønsket om at skabe turismeudvikling, samt bedre mulighed for erhvervsudvikling og transportmuligheder i Qeqqata Kommunia.

På den baggrund vil embedsværket i Qeqqata Kommunia og departementet udarbejde et kommissorium for arbejdsgruppen. I Selvstyret er opgaven forankret i Departementet for Kommuner, Bygder, Yderdistrikter, Infrastruktur og Boliger.

Arbejdsgruppen skal endvidere inddrage fagkompetence fra øvrige relevante departementer så som Departementet for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Energi samt Departementet for Finanser og Skatter. Arbejdsgruppen kan tillige indhente oplysninger fra relevante private interessenter og mulige investorer.

For yderligere oplysning kontakt ministersekretær Thora H. Nielsen, tlf.: +299 55 59 29, mail: thni@nanoq.gl