To småskala-initiativer

Sten og hammer

Fotokursus og offentligt foredrag

Departementet for Råstoffer inviterer alle borgere til et offentligt foredrag af mineejer Jeffrey Swanger med titlen ”Min smykkestensmine”. Jeffrey Swanger vil give et indblik i, hvordan han driver sin smykkestensmine i Californien, og hvordan han kombinerer smykkestensproduktion med geoturisme.

Det offentlige foredrag afholdes i Ilisimatusarfiks Auditorium tirsdag den 14. november 2017 kl. 19-22.

Departementet for Råstoffer arrangerer i samme uge et fotokursus for småskala rettighedshavere. Vi har inviteret GEUS’ mangeårige mineralfotograf Jakob Lautrup herop for at undervise. Han vil undervise i, hvordan man bedst tager billeder af sine mineraler.

Det kræver mange forskellige kompetencer at være småskala rettighedshaver. Naalakkersuisoq for Råstoffer, Múte Bourup Egede, udtaler:

”For at drive en småskala mine er man nødt til at vide lidt om alting. Derfor har jeg også fokus på, at småskala rettighedshaverne får muligheder for at udvikle deres kompetencer.”

Mineralfotografering er et godt eksempel på en af de specielle kompetencer, som er nyttige at have, så man som småskala rettighedshavere bedre kan præsentere sine mineraler på f.eks. en hjemmeside.

For yderligere information kan der tages kontakt til:

Jane Petersen Lantz

Ministersekretær - Departementet for Råstoffer

tlf: 346839, e-mail: japl@nanoq.gl

 

Jørgen T. Hammeken-Holm

Departementschef - Departementet for Råstoffer

tlf: 346846, e-mail: joeh@nanoq.gl