Den grønlandske seafood eksport til Kina i fremgang

Formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen, Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Energi Hans Enoksen og Naalakkersuisoq for Fiskeri og Fangst Karl Kristian Kruse rejste den 1. november til havnebyen Qingdao for - sammen Royal Greenland A/S og Polar Seafood A/S og andre grønlandske fiskeriaktører - at deltage i markedsføringen af grønlandske seafood produkter. Det er nu andet år i træk, at selvstyret og fiskeribranchen står sammen om at fastholde og udbygge den grønlandske markedsandel.

Kina er det største marked i verden for fiskeriprodukter og er samtidig et vigtigt marked for de grønlandske fiskeriproducenter. Den grønlandske eksport til det kinesiske marked er steget til nye højder. De grønlandske fiskeriproducenter oplyser, at der nu sælger for ca. 1,3 mia. kr. om året til det kinesiske marked.

Den 1. november var hovedfokus deltagelse i en reception arrangeret af Polar Seafood A/S og Royal Greenland A/S for kinesiske seafood virksomheder.

Den 2. november deltog den grønlandske delegation i verdens største fiskerimesse - China Fisheries & Seafood Expo, og fik i den anledning mulighed for at mødes med de tilstedeværende grønlandske erhvervsrepræsentanter.

Royal Greenlands direktør Mikael Thinghuus og Polar Seafoods bestyrelsesformand Henrik Leth præsenterede i den forbindelse en række af deres storkunder for Formanden og de to medlemmer af Naalakkersuisut.

China Fisheries & Seafood Expo i Qingdao er Asiens største skaldyr og fiskerimesse med besøgende fra over 100 lande. Antallet af besøgende på årets messe har i år været på 28.000.

Senere samme dag mødtes medlemmerne af Naalakkersuisut med Qingdaos borgmester Meng Fanli og repræsentanter fra lokalregeringen i Qingdao, for at drøfte mulige samarbejdsrelationer.

Det formelle program for delegationen i Kina afsluttes fredag, med et besøg hos China Starfish, hvor der bearbejdes grønlandske fiskeriprodukter til det kinesiske marked. China Starfish samarbejder både med Royal Greenland og Polar Seafood.


 

For nærmere information kontakt:

Departementschef Jacob Isbosethsen på +45 31573412.

Departementschef Jørn Skov Nielsen på +299 556188.