Naalakkersuisoq for Sundhed og Nordisk Samarbejde fremlægger nordisk Børn og Unge strategi

Naalakkersuisoq for Sundhed og Nordisk Samarbejde deltager i disse dage i Nordisk Råds session i Helsinki.

Under sessionen den 1. november har Nordisk Råds præsidium et møde med de nordiske samarbejdsministre heriblandt Naalakkersuisoq. Mødet markere en vigtig begivenhed for Grønland da Naalakkersuisoq på vegne af de nordiske samarbejdsministre skal fremlægge
Nordisk Ministerråds nye strategi for Børn og Unge: ”Børn og Unge i Norden– en tværsektoriel strategi for Nordisk Ministerråd 2016 – 2022.”

Nordisk Ministerråds vision er at Norden skal være det bedste sted i verden for børn og unge og strategien kommer med konkrete retningslinjer for arbejdet med denne vision.

Om strategien udtaler Naalakkersuisoq: ”Det er blevet min opgave at fremlægge den redegørelse som vi fra samarbejdsministrenes side har forelagt for Nordisk Råd. Når vi som samarbejdsministre skal gennemføre en strategi er vi meget afhængige af at de andre ministerråd tager opgaven på sig, og jeg er glad for at kunne fortælle at det virkelig har været tilfældet med børn og unge strategien. ” citat slut.

For yderligere information venligst kontakt Ministersekretær Nauja Møller, e-mail: nmor@nanoq.gl, Telefon: +299 582654 / +45 31405792 eller AC Fuldmægtig Monika Paulli Andersen e-mail: mopa@nanoq.gl, telefon: +299 553320 / +45 51640373