Nordisk Samarbejde

Naalakkersuisoq for Sundhed og Nordisk Samarbejde deltager i Nordisk Råds session

I disse dage deltager Naalakkersuisoq i Nordisk Råds 69. Session i Helsinki hvor den nordiske tillid, Norden som verdens mest integrerede region og Nordisk Ministerråds nye arktiske samarbejdsprogram bla. er på dagsordenen.

I løbet af sessionen har Naalakkersuisoq en række møder bla. med de andre samarbejdsministre, med Nordisk Råds præsidium og Vestnordisk Råds Præsidium. Onsdag aften den 1. november deltager Naalakkersuisoq også til Nordisk Råds prisuddelinger.

Derudover bliver konklusionerne af Nordisk Ministerråds opinionsundersøgelse nr. 3/2017 ”Et værdifuldt Samarbejde” også præsenteret under sessionen.

Undersøgelsen viser bla. at 78% af den grønlandske befolkning mener at det nordiske samarbejde er vigtigt og ønsker mere af det. Grønland og Åland er til og med de to lande i norden hvor det nordiske samarbejde vægtes allerhøjest.

”Jeg glæder mig over at være med til Nordisk Råds session hvilket er en meget vigtig begivenhed og årets højdepunkt i vores nordiske samarbejde” udtrykker Naalakkersuisoq for Sundhed og Nordisk Samarbejde Agathe Fontain og fortsætter:

”Det er også glædeligt at befolkningen i Grønland er blevet mere beviste om fordelene ved nordisk samarbejde, dette kan vi f.eks. se ved den høje deltagelse af grønlandske projektpartnere i nordiske projekter og ved den store interesse der var for Nuuk Nordisk kulturfestival” (citat slut).

For yderligere information venligst kontakt Ministersekretær Nauja Møller, e-mail: nmor@nanoq.gl, Telefon: +299 582654 / +45 31405792 eller AC Fuldmægtig Monika Paulli Andersen e-mail: mopa@nanoq.gl, telefon: +299 553320 / +45 51640373