Flere borgermøder om de juridisk faderløses rettigheder

Departementet for Sociale Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen fortsætter de i år igangsatte borgermøder om juridisk faderløses rettigheder.

Juridisk faderløse omfatter de personer, som er født uden for ægteskab før 1963 i Vestgrønland og før 1974 i Nord- og Østgrønland og som ikke tidligere har haft mulighed for juridisk at fastslå, hvem deres far er. I 2014 trådte nye regler om faderskab og arv i kraft, som gav juridisk faderløse ret til at få fastslået, hvem deres far er, få del i arven (hvis faderen ikke er død) eller tage faderens efternavn.

”Jeg er glad for, at vi i samarbejde med det danske Social- og Børneministerium kan tilbyde information og møder for juridisk faderløse i Paamiut og Maniitsoq”, siger Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen Sara Olsvig, og fortsætter ”Sagen om juridiske faderløse er en vigtig sag som omhandler rigtig mange i vores samfund. På baggrund af redegørelsen om de menneskelige aspekter af at være juridisk faderløs, som udkom lige før sommer, arbejder vi på at kunne tilbyde samtaler for de juridiske faderløse som har brug for dette”.

Borgermøderne finder sted:
i Paamiut den 12. oktober kl. 19.00 – 21.00 i Taqqissuut og endelig
i Maniitsoq den 13. november kl. 19.00-21.00 i Maniitsup katersortarfia.

På borgermødet vil borgere kunne få oplysninger om, hvordan man anlægger en fader-skabssag, og hvordan sagens behandling forventes at forløbe.

Departementet for Sociale Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen gør opmærksom på, at det vil være et lukket borgermøde af hensyn til det følsomme emne og til de berørte.

På Naalakkersuisut’s hjemmeside findes relevant materiale om juridisk faderløse.

 

For yderligere oplysninger kontakt Ministersekretær Nina Jul Larsen på e-mail nina@nanoq.gl eller
mobil 53 93 71.