Naalakkersuisoq for Råstoffer besøger Hudsons mineprojekt

Naalakkersuisoq for Råstoffer, Múte Boup Egede, og Borgmester for Qeqqata Kommunia, Malik Berthelsen, var i dag den 18. august på besøg i Najaat ved Kangerlussuaq på området, hvor Hudson er ved at anlægge sin mine. Hudson ønsker at udvinde anorthosit. Anorthosit kan anvendes til glasfiber, maling og andre lignende formål.

Ved besøget viste Hudson Naalakkersuisoq for Råstoffer rundt på området. Naalakkersuisoq for Råstoffer fik derfor mulighed for at se faciliteterne omkring den kommende havn, beboelsesområdet samt den midlertidige lejr. Naalakkersuisoq for Råstoffer benyttede også lejlighed til at tale med flere af de ansatte ved projektet.

Naalakkersuisoq for Råstoffer, Múte B. Egede siger:

”Hudson har et af de mest fremskredne mineprojekter her i Grønland. Derfor er det vigtigt for mig at følge projektet tæt. Besøget ved Hudson har bekræftet mig i, at projektet er godt undervejs, og at rammerne er ved at være på plads”.

Hudson blev tildelt en udnyttelsestilladelse i 2015. Hudson har siden arbejdet på at skaffe den sidste finansiering og at anlægge faciliteter omkring den kommende mine.

Om tidsperspektivet for opstart og produktion af en anorthosit mine siger Naalakkersuisoq for Råstoffer, Múte Bourup Egede:

”Hudson har nu igennem flere år arbejdet dedikeret og vedholdende på deres projekt. De er derfor kommet langt både med at skaffe investeringer og anlægge de nødvendige faciliteter. Naalakkersuisut forventer derfor, at Hudson indenfor nær fremtid vil have sat hele sit produktionsanlæg op og at minen vil starte med at producere, når vinteren er ovre. Alt tyder derfor på, at Grønland indenfor nær fremtid vil have to operative miner”.

 

For yderligere information kan der tages kontakt til:

Jane Petersen Lantz
Ministersekretær - Departementet for Råstoffer
Tlf: 346839, E-mail: japl@nanoq.gl

Jørgen T. Hammeken-Holm
Departementschef - Departementet for Råstoffer
Tlf: 346846, E-mail: joeh@nanoq.gl