Afdeling for Selvstændighed har udgivet deres første temaavis

Departementet for Selvstændighed, Udenrigsanliggender og Landbrug har udgivet en temaavis om selvstændighed

Departementet for Selvstændighed, Udenrigsanliggender og Landbrug har udgivet en temaavis om selvstændighed, som er tillagt denne uges AG og Sermitsiaq.

Naalakkersuisoq for Selvstændighed, Suka K. Frederiksen udtaler i denne forbindelse:” Det er vigtigt, at vi i vores vej mod selvstændighed, lægger vægt på borgerinddragelse og respekterer borgernes meninger og der skal gives plads til at den almindelige borger ytrer sig. Derfor er der i debatavisen givet stor plads til netop dem, de almindelige borgere.”

Man kan i temaavisen blandt andet læse, en ung mands, Taitiannguaq Trondheim, ytring, han siger:

”I mine øjne må vi tænke på fremtiden. Vi kan måske først komme videre, når vi har ændret den måde, vi tænker om fremtiden.”

Tidligere Verdensmesterskabs- og Olympia-deltager, Martin Møller udtaler:

”Det ville føles mere rigtig for mig at løbe for det grønlandske flag. Jeg er trods alt vokset op her i landet og træner her til dagligt, så det har en betydning for mig personligt.”

 Ligeledes kan der læses om fangere fra Qaanaaq og Østgrønland samt en sydgrønlandsk fåreholderes holdning til selvstændighed.

Naalakkersuisoq for Selvstændighed Suka K. Frederiksen lægger vægt på at i vejen mod selvstændighed, skal vi tro på egne evner.  Således han hun i sit bidrag i temaavisen benyttet sig af én af vore nationalsange, komponeret af Jonathan Petersen med tekst Henrik Lund fra 1916 og givet sin tekst titlen ”Tro på egne evner”. Ligeledes citerer hun Martin Luther King, Jr.:

”Tro er første skridt, selvom man ikke kan se hele trappen”

Departementet for Selvstændighed, Udenrigs Anliggender og Landbrug vil i fremtiden benytte sig af forskelligartede medier i deres oplysnings- og debatarbejde.

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Naasunnguaq Olsen, tlf, 345414, e-mail: nasu@nanoq.gl