Studieturen til Island vat udbytterigt

En studietur til Island har var meget udbytterigt for Forfatningskommissionen

Forfatningskommissionen har netop afsluttet sin studietur til Island.

Forfatningskommissionens forkvinde Vivian Motzfeldt udtaler i den anledning:

Studieturen til Island har været meget udbytterigt.  og vi har lært meget, også perspektiver som for os er nye. Vi rejser tilbage til vort land med en følelse af at have et mere klar retning for de kommende år, og derfor har vi også fået konkretiseret vores opgaver, og hvordan og hvornår vi skal gribe opgaverne an.

Udover mødet med Præsident Gudni Th. Johannesson fik medlemmerne af kommissionen lejlighed til at mødes med Altingis (Islands Parlament) vice-general sekretær Þorsteinn Magnússon, professor Ágúst Þór Árnasonfra Akureyri Universitet, Jón Ólafsson, Thorvaldur Gylfason og Salvor Nordal alle fra Islands Universitet samt Páll Thórhallsson, direktør i Premierministerens lovkontor. 

Kommissionens næst-forkvinde Mimi Karlsen udtaler sammenfattende:

“Det var godt for os at møde forskellige relevante personer som gav os en bred vifte af forskellige information og perspektiver. Der vil i den kommende tid komme mere klarhed om hvordan vi kan få nytte af de vejledninger som vi har fået. Derfor er det også vigtigt at forstå at vi ikke skal love, at alt bliver godt når vort land bliver selvstændigt. Vores vigtigste opgave, er at inddrage vore landsmænd i det kommende arbejde og hensigt.

Forfatningskommissionen er taknemlig for islændingenes samarbejdsvillighed. Kommissionen mener at inspiration og viden fra andre folkefærd og eksperter er nødvendig.  

Vivian Motzfeldt udtaler til sidst:

“Vi har fået ny viden. Vi glæder os til at dele vores rejserapport så snart den er færdig.”

Forfatningskommissions næste møde er planlagt til at foregå i ugerne før Inatsisartut efterårssamling.

For yderligere oplysninger kan følgende personer kontaktes:

Vivian Motzfeldt, forkvinde                                               Mimi Karlsen, næste forkvinde

Mobil: +299 55 56 41                                                     Mobil +299 58 76 19