Isbjørn observeret nær Qeqertarsuatsiaat

 

Departementet for Fiskeri og Fangst (APN) meddeler, at der er igen er observeret en isbjørn nær Qeqertarsuatsiaat. Især Ørredfiskere omkring Qeqertarsuatsiaat og andre, der færdes i naturen skal være opmærksomme på isbjørnen. Alle uvedkommende personer bedes holde sig væk fra isbjørnen. APN er i kontakt med Bygdefogeden og GFLK samt politiet er underrettet.

APN har til denne pressemeddelelse vedhæftet ”Retningslinjer for observation af isbjørne”, som skal følges til enhver tid.

Der er også vedhæftet et dokument ”Problembjørne i Grønland”, hvor den væsentligste tekst fra Retningslinjerne er fremhævet.

Hvis man observerer isbjørnen, skal man straks kontakte jagtbetjenten, vagttelefonen hos APN eller politiet i Nuuk.

APN kan ligeledes kontaktes udenfor normal telefontid på vagttelefon nr.: 48 25 20.

APN skal oplyse, at der i øjeblikket er fredningsperiode for isbjørn på hele Vestkysten, samt at kvoten for fangst af isbjørn i området fra Sisimiut til Paamiut er opbrugt.

Isbjørne udenfor bebyggede områder
Den bedste måde at undgå et angreb på, er at holde god afstand. Ved observering af en isbjørn, bør man forlade området, såfremt man ikke er på decideret kvoteret isbjørnejagt. Departementet for Fiskeri og Fangst (APN), herunder områdets jagt- og fiskeribetjent skal orienteres om isbjørneobservationer. Kontaktoplysninger findes på sidste side.
Hvad skal man gøre hvis man observerer en isbjørn?
  • Hold afstand til isbjørnen. Søg væk fra området
  • Giv besked til APN via jagt- og fiskeribetjenten med flest mulige detaljer om hvor du har observeret isbjørnen.
Yderligere informationer kan fås ved henvendelse hos: AC Fuldmægtig Nuka Møller Lund 34 53 45, e-mail: numl@nanoq.gl