Det Landsdækkende Handicapcenter i Sisimut har fået sit navn

Det er med stor glæde, at jeg, kan løfte sløret for navnet på det nye Landsdækkende Handicapcenter i Sisimiut.

Jeg vil gerne takke for alle de gode indkomne forslag. Vi har på baggrund af de mange forslag valgt et navn, som på én gang rummer flere af de aspekter, som fremhæves i de indkomne forslag.

Navnet på Det Landsdækkende Handicapcenter bliver – Pissassarfik.

Pissassarfik betyder stedet, hvor en angakkoq (åndemaner) og dem der vil være angakkoq, tager hen for at hente kræfter - både fysiske og mentale kræfter.

Det nye Handicapcenter skal være et center, hvor borgere, deres pårørende og socialfaglige medarbejdere kan modtage træning, rådgivning og vejledning og vi finder, at ordet Pissassarfik passer perfekt til dette formål.

Det Landsdækkende Handicapcenter har ligeledes fået et nyt logo. Logoet er en videreudvikling af IPIS logo. IPIS opgaver med vidensdeling og rådgivning om handicap bliver således overdraget og inkluderet i Det Landsdækkende Handicapcenter, hvorfor det er blevet besluttet at bibeholde elementer af IPIS logo i Det Landsdækkende Handicapcenters nye logo.

Naalakkersuisut har stort fokus på at højne og forbedre forholdene for personer med handicap og deres pårørende og vi glæder os til Det Landsdækkende Handicapcenter åbner dette efterår.

Med venlig hilsen

Sara Olsvig
Naalakkersuisoq for Departementet for Sociale Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen

 

For yderligere informationer kontakt: Ministersekretær Nina Jul Larsen, Mobil +299 53 93 71, mail: nina@nanoq.gl