Dialog med borgere fra Nuugaatsiaq og Illorsuit

Naalakkersuisut og Qaasuitsup Kommunia mødte borgere fra Nuugaatsiaq og Illorsuit til et dialogmøde i Uummannaq, mandag den 3. juli.

Naalakkersuisut var repræsenteret af formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen og Naalakkersuisoq for Fiskeri og Fangst Karl-Kristian Kruse, mens Qaasuitsup Kommunia var repræsenteret af kommunalbestyrelsesmedlem Palle Jerimiassen, som også er formand for overgangsudvalget i Qaasuitsoq Avannarleq, der som bekendt bliver til Avannaata Kommunia fra 1. januar 2018. Både Naalakkersuisut og Qaasuitsup Kommunia havde embedsfolk med til dialogmødet med borgerne fra de to bygder.

Befolkningen fra Nuugaatsiaq og Illorsuit fik også konkret og grundig forklaring på, hvordan Beredskabskommissionen havde argumenteret for deres indstilling om, at befolkningen ikke bør vende tilbage til de to bygder.

Fællesbudskabet fra Naalakkersuisut og kommunen var, at det vigtigste for myndighederne vil være at sikre, at det bliver op til de to bygders befolkning, hvor de vil bosætte sig i fremtiden.

”Der er blandt andet blevet stillet spørgsmål, om der vil blive bygget huse her i Uummannaq, efter indstillingen om at jeres bygder ikke bør genopbygges. Mit svar til spørgsmålet lød – og det vil jeg også gentage her i aften, mens vi er samlet - det helt afgørende skal være, hvad I helst vil. Det skal først og fremmest være op til jer, alene,” sagde formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen direkte til borgerne fra de to bygder.

Både Naalakkersuisut og kommunalbestyrelsen er glade for, at et direkte dialogmøde med borgere fra de to bygder gennemføres i disse dage. Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen siger:

”Vi har stadigvæk masser opgaver foran os, men jeg er glad for at jeg kan høre på befolkningen fra de to bygder, at de er begyndt på at lægge planer for fremtiden efter hændelsen den 17. juni. De efterlyser muligheder for at hente ejendele fra deres bygder, og de vil også meget gerne igen i gang med at forsørge sig selv”.

Det næste dialogmøde med borgerne fra de to ramte bygder sker i Aasiaat i dag.
For yderligere oplysninger kontakt informationsmedarbejder i Selvstyret Frederik Lund, på telefon 48 79 17. Og forvaltningschef i Qaasuitsup Kommunia Sivso Dorph, som kan kontaktes på telefon 54 02 06.