Bygdens befolkning sender mad til de evakuerede

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen, Naalakkersuisoq Erik Jensen og og en gruppe fagpersoner er lige nu ved at tage af sted fra bygden Ikerasak, hvor turen går til Uummannaq. Befolkningen i Ikerasak benytter muligheden for at sende provianter til de evakurede i Uummannaq.

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen, Naalakkersuisoq Erik Jensen og gruppen af fagpersoner er nu på andet døgn på besøg i Uummannaqs bygder. Formanden for Naalakkersuisut ønsker alle en god nationaldag og takker alle involverede for indsatsen under weekendens hændelser i Uummannaq området.

Bygdebesøgene har til formål at informere borgerne om stenskredet ved Nuugaatsiaq med oversvømmelseskatastrofen i Nuugaatsiaq til følge samt evakueringen af Illorsuit og Niaqornat. Derudover informerer man borgerne om, hvad de skal være forberedt på, hvis der nu lige pludselig sker endnu et skred.

Tirsdag eftermiddag ankom gruppen til Saattut. Der blev afholdt informationsmøde for borgerne i den lokale skole. Ligesom i Uummannaq kunne man mærke, at borgerne er berørt at situationen og hændelserne lørdag nat.

Før afrejse fra Uummannaq tirsdag morgen besøgte Kim Kielsen og Erik Jensen de evakuerede fra de tre bygder i Uummannaqs sportshal. Borgerne fremsatte et stort ønske om at kunne spise de madvarer, som de er vant til, nemlig grønlandsk mad. Borgerne i Saattut har vist stor hjælpsomhed med forsyning fra bygden. Der blev givet tre sække med grønlandsk mad, som vil blive afleveret til de evakuerede i Uummannaq.

Tirsdag aften ankom gruppen til Ukkusissat. Der afholdte man ligeledes informationsmøde for borgerne i den lokale skole. Efter overnatning i Vædderen, på vej mod Ikerasak, ankom gruppen til Ikerasak onsdag morgen. Ligesom i de forrige bygder var borgerne klar til at møde de rejsende i den lokale skole.

I alle tre bygder mødte befolkningerne talstærkt op og tog godt imod de besøgende. I alle bygder var borgerne tydeligt mindre anspændte og beroligede, efter mødet med Kim Kielsen, Erik Jensen og de ledsagende fagpersoner.

Ud over Formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen deltager Naalakkersuisoq Erik Jensen, Politikommissær Karl Jørgen Lennert, Bygdesygeplejerske Tina Hinrup Kristiansen og Socialrådgiver Gerda Fleischer under besøgene i bygderne. Transporten rundt i distriktet har været varetaget af Søværnets Vædderen og Ejnar Mikkelsen.

Billedserie fra besøgene i Uummannaqs bygder

For yderligere oplysninger kontakt: Nauja Møller på telefon 58 26 54.