Naalakkersuisut sender vores dybeste medfølelse til alle berørt af naturkatastrofen og sætter alle kræfter ind for at hjælpe

Situationen med naturkatastrofen i Nuugaatsiaq og Uummannaq Fjorden er alvorlig. Naalakkersuisut er dybt berørte af situationen og samarbejder tæt med Beredskabskommissionen om den akutte indsats som er i gang.
Der er netop nu en stor rednings- og eftersøgningsaktion i gang i Nuugaatsiaq og nærliggende områder på baggrund af den naturkatastrofe, der har ramt området. Naalakkersuisut følger begivenhederne og den alvorlige situation meget tæt.
Viceformand for Naalakkersuisut Sara Olsvig senderpå vegne af hele Naalakkersuisut sin dybeste medfølelse til alle, der er ramt af katastrofen, og på et ekstraordinært pressemøde kl. 10.30 forsikrede hun om, at hjælpen er på vej:
”Jeg er dybt berørt af, at vores land rammes af så stor en naturkatastrofe, som berører så mange mennesker. Formanden for Naalakkersuisut er på vej hjem fra Rigsmødet. På vegne af Formanden og hele Naalakkersuisut vil jeg gerne udtrykke vores største medfølelse med alle, der er berørt af katastrofen. Myndighederne er på stedet, og en evakuering af bygden er i gang. Repræsentanter fra Naalakkersuisut vil hurtigst muligt komme til Uummannaqområdet for at møde de borgere, som er blevet evakueret, og som er berørt af situationen. Vi er klar til at hjælpe.”
Naalakkersuisut har stor tillid til den indsats, som er i gang. Naalakkersuisut er løbende blevet briefet om situationen, og Naalakkersuisut vil gerne takke de forskellige myndigheder, som lige nu yder en stor indsats. Særligt Politiet, Arktisk Kommando, Det kommunale beredskab, Air Greenland, Sundhedspersonalet, krisepsykologer og de frivillige, som lige nu er i gang med at hjælpe. Ikke mindst borgerne i Nuugaatsiaq, Illorsuit, Uummannaq, og de andre omkringliggende bygder ønsker Naalakkersuisut at takke.
Naalakkersuisut har sendt et psykologisk psykosocialt beredskab til området, som skal hjælpe alle de mennesker, der pludselig befinder sig en helt forfærdelig situation.
”Vi skal stå sammen i en situation som denne”, siger Sara Olsvig, ”og vi vil fra Naalakkersuisut gøre alt, hvad vi kan, for at støtte befolkningen i Nuugaatsiaq og omegn. Naalakkersuisut er taknemmelig for den hurtige og store fælles indsats. Jeg kan forsikre om, at alle kræfter er sat ind på at hjælpe de berørte personer.”

For yderligere information kontakt Departementschef Julie Præst Wilche, tlf.nr. 55 11 90, mail: jprw@nanoq.gl