Island udtrykker medfølelse

Naalakkersuisoq for udenrigsanliggender Suka K. Frederiksen og Islands udenrigsminister Gudlaugur Thór Thórdarson har i dag haft en telefonsamtale ovenpå katastrofen og den større oversvømmelse ved Nuugaatsiaq.

Den islandske udenrigsminister udtrykte sin medfølelse og bekymring over hændelsen, og fortalte at han på vegne af den islandske regering var klar til at yde Grønland assistance hvis der var behov for det. ”Jeg har i dag fortalt min grønlandske kollega Suka K. Frederiksen at Island står sammen med Grønland og vi er klar til at hjælpe og yde assistance”.

Naalakkersuisoq for udenrigsanliggender Suka K. Frederiksen udtaler på den baggrund: 
”Jeg værdsætter meget min kollega og den islandske udenrigsministers opkald i dag, det er meget påskønnet at den islandske regering og befolkning tænker på os og tilbyder os ekstra ressourcer og assistance hvis der er behov for det. Det er rart at vide at man har nære forbindelser og venner, og det viser at gode relationer til vores naboer er afgørende i svære tider”. 

Suka K. Frederiksen oplyste desuden at, indtil videre er der ingen meldinger om at udenlandske borgere eller turister skulle have været involveret i de områder som har været hårdest ramt og at meldingerne fra Island er blevet videreformidlet til resten af Naalakkersuisut.