Status på planerne om nedrivning af gamle boliger på Noorlernut og Saqqarlernut

Der er i den seneste tid blevet stillet spørgsmål om hvad der skal ske med bygningerne på Noorlernut 16 & 18 og Saqqarlernut 1 & 3 i Nuuk. Bygningerne har som bekendt stået tomme i en længere periode.

Det kan fra Departementet for Kommuner, Bygder, Yderdistrikter, Infrastruktur og Boliger (KNIAIN) oplyses, at bygningerne er planlagt til nedrivning. Der foretages for tiden en miljøscreening af bygningerne, da de skal undersøges for miljø- og sundhedsskadelige stoffer inden nedrivningen kan påbegyndes. Derfor vil der opleves aktivitet omkring bygningerne i den kommende tid.

Når miljøscreeningen er færdiggjort udarbejdes der udbudsmateriale, som skal sikre at nedrivningen kan ske arbejdsmiljømæssigt korrekt, og at affaldet bliver sorteret efter gældende retningslinjer.

Der er planlagt licitation denne sommer, og betinget af licitationsresultaterne, er det planen at de fire bygninger skal nedrives i år.

Yderligere spørgsmål i forhold til denne pressemeddelelse kan rettes til afdelingschef Embla Kristjánsdóttir på e-mail emki@nanoq.gl