Borgermøder i Nanortalik og Qaqortoq

Naalakkersuisoq Erik Jensen og Naalakkersuisoq Aqqaluaq B. Egede har afholdt borgermøder i Nanortalik og Qaqortoq

Naalakkersuisoq for Kommuner, Bygder, Yderdistrikter, Infrastruktur og Boliger Erik Jensen og Naalakkersuisoq Aqqaluaq B. Egede har afholdt borgermøde i Qaqortoq den 13. juni 2017 og i Nanortalik den 14. juni 2017. Naalakkersuisuts oplæg gav anledning til en god og fremtidsorienteret debat. 

Under møderne fik Naalakkersuisoq Erik Jensen lejlighed for at præsentere visionerne på boligområdet i begge byer, ligesom servicekontrakter og nye lufthavne var et tema i debatten. Naalakkersuisoq for Finanser og Skatter kunne orientere om den finanspolitiske retning, hvor en del af løsningen skal findes i en aktiv omfordelingspolitik, som opnås i en bevægelse fra socialpolitik til beskæftigelsespolitik.

Naalakkersuisut fik på turen også lejlighed for at mødes med lokale interessenter og til at se placeringerne for de nye lufthavne i Nanortalik og Qaqortoq.

Naalakkersuisoq Erik Jensen og Naalakkersuisoq Aqqaluaq B. Egede udtaler i en fælles udtalelse efter mødet:

”Vi har været utrolig glade for vores besøg i Sydgrønland som helhed. Særligt er vi meget tilfredse med de to meget positive borgermøder. Særligt i Nanortalik var der et imponerende fremmøde, og vi sætter utrolig stor pris på den gode og fremtidsorienterede debat, vores oplæg gav anledning til på begge møder.”

Naalakkersuisoq for Kommuner, Bygder, Yderdistrikter, Infrastruktur og Boliger udtaler: 

”Fremtiden i Sydgrønland er lys, og jeg er stolt over at stå ved roret ind i en fremtid, hvor fælles løsninger skal findes, og den kommunale indflydelse gøres endnu mere gældende. Med indflydelse kommer ansvar, og jeg ser frem til at involvere Kommune Kujalleq endnu mere, når sektorplaner på boligområdet skal implementeres og når Nanortalik, Narsaq og Qaqortoq indenfor få år får nye lufthavne til glæde og til gavn for alle borgere. Men nye lufthavne gør vi os mindre afhængige af sårbare og dyre servicekontrakter, ligesom målet er at opnå et lang mere smidigt og fleksibelt trafiksystem i hele regionen.”

Naalakkersiuisoq for Finanser og Skatter Aqqaluaq B. Egede udtaler: ”Der skal investeres i fremtiden. Jeg sætter stor pris på, at vi i Naalakkersuisut arbejder målrettet med at skabe rammerne for fremtiden, hvor der parallelt investeres i de fysiske rammer, der skal skabe rum for fremdrift, samtidig med at der investeres i de mennesker, der er den vigtigste ressource i vores samfund.”


For yderligere oplysninger vedrørende denne pressemeddelelse kontakt venligst:
Ministersekretær for Naalakkersuisoq for Kommuner, Bygder, Yderdistrikter, Infrastruktur og Boliger Elisabeth Fleischer, tlf. 564111
Ministersekretær for Naalakkersuisoq for Finanser og Skatter Olga P. Berthelsen, telefon: 581661