Der bliver gjort noget ved ulvene i Qaanaaq’s forvaltningsområde

Ifølge henvendelser til Departementet for Fiskeri og Fangst (APN) bliver ulvene i Qaanaaq’s forvaltningsområde stadig mere synlige og det ønskes, at der skal gøres noget ved ulvene. Borgere i Qaanaaq har ved underskriftsindsamling indsamlet 128 underskrifter og henvendt sig til APN med ønske om, at der skal gøres noget ved ulvene.

Ulvene betragtes deroppe som potentielt farlige for mennesker samt forstyrrende for fangstdyr. Det meddeles til APN, at ulvene påvirker rensdyr og moskusokser i Qaanaaq’s forvaltningsområde og man mener, at ulvene er grunden til, at moskusokser fra Inglefield Land trækker sydover til Siorapaluk-området.

Der arbejdes i APN på at ændre den gældende bekendtgørelse om ulve fra 1988 med det formål, at ulvene i Qaanaaq’s forvaltningsområde skal kunne jages.

Vi kan ikke på forhånd sige, at mulighed for jagt på ulvene vil medføre, at de ikke læn-gere vil dukke op i områder med mennesker, men betragter tiltaget som en mulig mindskelse af ulvenes potentielle fare for mennesker og forstyrrelse af fangstdyr.

 

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:
AC-Fuldmægtig Nuka Møller Lund
Departementet for Fiskeri og Fangst – APN
Tlf. +299 34 53 45
Mail: numl@nanoq.gl