Udtalelse i forbindelse med terrorangrebet i London


Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender Suka K. Frederiksen udtaler følgende:

”Storbritannien er igen blevet ramt af terror og uskyldige mennesker bliver på tragisk vis gang på gang ramt, hvorfor det er vigtigt at værne om vores demokrati og sikkerhed.

Vi er en del af den globale verden og vi opfordrer vores unge til at tage ud og høste erfaringer ude i den store verden, hvilket kræver, at vi selv er meget bevidste om vores egne handlinger, da vi også er verdenssamfundsborgere. Vi fordømmer alt terrorisme, og har stor medfølelse for dem det går ud over. Det er uhyggeligt at være vidne til det skete og kræver, at vi tværs landene samarbejder og viser vilje til fællesskaber om en fredelig verden, hvor vi gennem samarbejde viser vejen frem. Mine tanker og dybe medfølelse er hos ofrene og ikke mindst deres familier.” 

Departementet for Selvstændighed, Udenrigsanliggender og Landbrug oplyser, at ifølge Udenrigsministeriets borgerservice som sammen med den danske ambassade i London, er der ingen melding om der skulle være danske statsborgere, herunder grønlandske borgere blandt de sårede eller dræbte. 


For nærmere kontakt: Kst. Departementschef Jacob Isbosethsen, mobil +299556772