Finansiel aftale for 2017 underskrevet

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen og Europa-Kommissær Neven Mimica mødtes og underskrev finansiel aftale for 2017 under Partnerskabsaftalen

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen og Europa-Kommissær for internationalt samarbejde og udvikling Neven Mimica mødtes torsdag den 1. juni, hvor de fik lejlighed til at drøfte den aktuelle økonomiske og politiske situation i Grønland. Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen og Europa-Kommissær Neven Mimica drøftede ligeledes fremtiden for partnerskabsaftalen, og mulighed for udvikling af samarbejdet.

Mødet sluttede af med underskrivelsen af dette års finansielle aftale, som muliggør fortsat udbetaling af midler fra EU til Grønland under partnerskabsaftalen.

Europa-Kommisær Neven Mimica udtaler:

"Uddannelse og erhvervsuddannelse er essentielle elementer for at sikre diversificeringen af Grønlands økonomi og velfærd for det grønlandske folk. Med disse 235 millioner kr. (31,6 millioner Euro) i støtte, vil vi hjælpe Grønland med at opnå konkrete resultater i form af en bedre og højere uddannet befolkning og en bedre kvalificeret arbejdsstyrke."

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen udtaler:

”I dag har vi underskrevet dette års aftale med EU om at overføre midlerne under partnerskabsaftalen mellem EU og Grønland. Underskrivelsen er et udtryk for, at samarbejdet fungerer godt. Underskrivelse er samtidig et vigtigt signal fra Naalakkersuisut om, at vi værdsætter samarbejdet med EU, og at vi gerne ser, at samarbejdet fortsætter, da det er til stor gavn for vore børn og unges uddannelse.”

Europa-Kommissær har tidligere på besøget mødtes med studerende i Ilisimatusarfik. Fredag d. 2. juni skal EU-kommissæren til Ilulissat og se den kommende nye folkeskole, besøge Socialpædagogisk Seminarium, Royal Greenland fiskefabrik og tage på sejltur i Isfjorden.

 

For yderligere oplysninger, kontakt:
Repræsentationschef Mininnguaq Kleist
Grønlands Repræsentation i Bruxelles
Telefon +32 499 99 98 58