Europa-Kommissær Neven Mimica besøger Grønland

Neven Mimica

Europa-Kommissær Neven Mimica kommer til Nuuk og Ilulissat den 1. – 2. juni, og skal i den forbindelse bl.a. mødes med Naalakkersuisut, studerende og besøge skoler.

Kommissæren har på EU-siden ansvaret for Grønlands partnerskabsaftale med EU, og det er under Kommissærens ansvarsområde, at udbetalingerne på over 200 mio.kr. årligt foretages.

I den forbindelse, er det med i Kommissærens program, at han skal mødes med Formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, Doris Jakobsen samt Naalakkersuisoq for Selvstændighed, Udenrigsanliggender og Landbrug, Suka K. Frederiksen.

I forlængelse af mødet med Formanden for Naalakkersuisut og Naalakkersuisoq for Selvstændighed, Udenrigsanliggender og Landbrug, er det planlagt, at Formanden for Naalakkersuisut og Kommissæren skal underskrive dette års Finansielle Aftale, som gør, at de årlige midler kan overføres fra EU til Grønland i år.

Kommissæren skal derudover sammen med Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, Doris Jakobsen deltage i et arrangement med de studerende ude på Ilisimatusarfik, hvor de studerende vil få mulighed for at stille spørgsmål til Kommissær Mimica.

Efter opholdet i Nuuk tager Kommissæren til Ilulissat, hvor han bl.a. skal besøge den kommende nye folkeskole samt Social Pædagogisk Seminarium.

 

For yderligere information kontakt:
Fungerende afdelingschef Karsten Peter Jensen + 299 55 42 80
Repræsentationschef Mininnguaq Kleist +32 499 99 98 58