17 ambassadører præsenteres for Grønland

17 udenlandske ambassadører i Danmark besøger 30. maj – 2. juni Grønland. Besøget finder sted i Nuuk og Ilulissat og i løbet af besøget vil ambassadørerne blive præsenteret for de vigtigste områder for Grønlands erhvervsliv og muligheder for udvikling.

Ambassadørerne mødte en lang række vigtige grønlandske aktører da Naalakkersuisoq for Selvstændighed, Udenrigsanliggender og Landbrug tirsdag den 30. maj var vært for en middag på vegne af Naalakkersuisut. Naalakkersuisoq fortalte om Grønlands nuværende position i Kongeriget, erhvervsmuligheder og vigtigheden af samarbejde med ambassadørerne. Naalakkersuisoq udtalte bland andet at:

”Det er (…) vigtigt at huske på, at I er ambassadører i Kongeriget Danmark, som jo også omfatter Færøerne og Grønland som en del af det danske rige.

Af denne grund er det vigtigt at Naalakkersuisut, Grønlands Repræsentation i København, udenrigsministeriet og Jer, ambassadører, har en forståelse og viden om hvad der generelt er af vigtighed for Grønland og hvordan kompetencefordelingen vedrørende konkrete sager er, så henvendelser til Grønland fra omverdenen håndteres på en hensigtsmæssig måde og som knytter interessenter fra Grønland sammen med interessenter ude i verden.

Derfor er det også vigtigt at I nu får mulighed for at mødes direkte med interessenter her i Grønland og at vi får lejlighed til at drøfte vores politiske visioner og prioriteter direkte med jer her på denne rejse.”

Der blev derudover også fremvist forskellige erhvervsmuligheder i Grønland og Nalaakkersuisuts visioner for udviklinger. Ambassadørernes kvitterede for modtagelsen, besøget og middagen med en kort tale af den ungarske ambassadør, László Hellebrandt, på vegne af sine kollegaer. Ambassadøren nævnte at det havde været en faglig, og personlig, ambition for mange af ambassadørerne at besøge Grønland. Dette besøg er vigtigt for, at styrke samarbejdet med de repræsenterede lande mod en stærkere og bæredygtig fremtid for Grønland.

Under middagen blev gæsterne ligeledes underholdt af den grønlandske sangerinde og sangskriver, Nina Kreutzmann Jørgensen.

Kontakt: konstitueret departementschef Jacob Isbosethsen, +299 556772.