Hold min bygd ren

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen præsenterede i forbindelse med udviklingskonference for mindre bosteder en T-shirt med overskriften ”Hold min bygd ren”. Det skete da Kim Kielsen holdt tale ved konferencens begyndelse om miljøforhold i bygderne.

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen sagde bl.a. i sin tale:
”Tempoet skal op hvad angår sikring af ordentlige affalds- og spildevandsløsninger i bygderne. Vi har et stort efterslæb på oprydning af dumpe. Forbrændingsanlæg i bygderne fungerer ikke, så affald bliver samlet og brændt i det fri. Dette har været ulovligt siden 2007. Men affaldshåndtering handler ikke kun om et renere miljø. Det handler også om befolkningens sundhed.

Vi skal intensivere indsatsen for at finde tidssvarende løsninger på affaldsområdet. Vi skal tage ansvar for vores affald. Der er mange indsatser i gang, men der er stadig langt til målet. Derfor er miljøfonden en nødvendighed.

Affald er vores allesammens ansvar. Vi skal hver især være opmærksomme på, hvad vi gør med vores affald hjemme, i gaderne, i naturen og på havet.”

Læs hele hans tale her.

Se her program, taler og præsentationer ved konferencen.


For yderligere oplysninger, kontakt ministersekretær Karen A. Motzfeldt på mobil +299 56 24 50 eller e-mail karm@nanoq.gl.