Alkohol- og Narkotikarådets rådgivning bygger på forskning

Alkohol- og Narkotikarådet advarer mod at gennemføre Demokraternes forslag om at udvide åbningstiderne for salg af alkohol på baggrund af forskning på området. Det har fået Randi Vestergaard Evaldsen og Justus Hansen til at beskylde rådet for at være politisk motiveret. Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain, svarer på kritikken.


- ”Jeg mener, at kritikken er både grov og uberettiget. Alkohol- og Narkotikarådet er politisk neutralt, men det kan og skal aldrig være fagligt neutralt. Rådet er netop sat i verden for at have en mening om alkohol og narkotika, og for at videregive sine anbefalinger omkring forebyggelse af alkohol og narkotika til Naalakkersuisut.

Alkohol- og Narkotikarådet er et fagligt råd. Det vil sige, at rådets rådgivning bygger på fakta med hold i den nyeste forskning på alkohol- og narkotikaområdet. Randi Vestergaard Evaldsen og Justus Hansen går derfor over stregen, når de beskylder Alkohol- og Narkotikarådet for at varetage Naalakkersuisuts interesser, fordi rådet har valgt at advare mod Demokraternes forslag om at forlænge åbningstiderne på salg af alkohol.

Rådet rådgiver Naalakkersuisut på baggrund af den forskning, der findes på området. Det er netop på baggrund af forskning, at rådet går ud og advarer mod at gennemføre Demokraternes forslag om at forlænge åbningstiderne. Forskningen viser nemlig, at restriktioner i forhold til åbningstider er et effektivt værktøj, når målet er, at nedbringe alkoholforbruget og forebygge misbrug af alkohol,” udtaler Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain.


For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Nauja Møller på mobil: +299 58 26 54 eller e-mail: nmoe@nanoq.gl